ANTALYA KUMLUCA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Öğretim Yılı Güvenli Okul Projesi İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Güvenli Okul Projesi Koordinasyon Toplantısı 14 Eylül 2018 Cuma günü saat 10.00’da Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda yapıldı.
2018-2019 Öğretim Yılı Güvenli Okul Projesi İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Toplantı saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okunmasıyla başlamıştır. 

Toplantıda ilçe genelinde bulunan okullar için güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması, uyuşturucu maddeleriyle mücadele, çocukların güvenli bir şekilde okul servislerinde taşınması gibi konular ele alındı.

Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Toplantı Salonunda düzenlenen programa Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Akşit, Şube Müdürleri, muhtarlar ve okul/ kurum Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, “Okul güvenliği ve okul sağlığı acısından ve yöneticilerimizin talepleri açısından bugün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Öncelikle geçen eğitim öğretim yılının sonunda yapılan toplantıda alınan kararların bir değerlendirmesi yapacağız, ardından da toplantıda 2018-2019 eğitim öğretim yılı için alınacak tedbirleri burada eğitimin tüm paydaşlarıyla masaya yatıracağız.” dedi. Ayrıca Girgin, Kumluca’da okullarımızda güvenlik amaçlı emniyet birimlerimiz, okul çevresinde güvenlik önlemlerini almakta ve kontrollerini titizlikle yapmaktadırlar. Bu anlamda güvenlik güçlerimize teşekkür ederim. Okul güvenliğinin diğer bir önemi öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bunun için okullarımızda uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında derslerde uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ve sigaranın zararları ders konuları ile bütünleştirilerek öğrencilere öğretmenlerimiz tarafından aktarılmaktadır.”dedi.

İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun da, “Güvenli Okul Programı kapsamında gençlerimizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için herkesin bir birlik içinde mücadele etmesi gerekir. İlçede çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim almaları için katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ederim. Ülkemizin geleceğine değer katacak olan çocuk ve gençlerimize başarılar dileriz. Okullarımızda güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu çerçevesinde ilçemiz okullarının da sisteme inşallah yakın zamanda dâhil edilecektir, dedi.

Toplantı, kurumlar adına katılan temsilcilerin konu hakkındaki görüşlerini sunmasının ardından görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

17-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-2018

Hükümet Konağı Kat 3 07350 Kumluca/ANTALYA - 02428871006, 02428871938

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.